Vi heter Anita och Åke och bor i Åkersberga, en bit utanför Stockholm. Hundar har alltid varit en stor del av vårt liv.

Åke gjorde sin värnplikt som hundförare vid F18 utanför Stockholm, och när vår dotter föddes för ca 40 år sedan så skaffade vi oss en schäfer, som han tävlade med i appellspår och blev uppflyttad. Sedan tog barn och arbete så mycket tid att det inte blev några fler tävlingar med honom, och när han var 3 år så han fick flytta till sin daghusse och han blev 13 år.

När vi flyttade till Åkersberga 1980, så ville vår dotter ha hund, och det blev en riesenschnauzer vid namn Tacha, som hon tävlade med i lydnad. Efter 9 månader så skaffade Åke en riesenhane vid namn Baloo, som han tävlade med i lydnad, spår, sök, rapport och några skyddstävlingar. Han blev svensk lydnads- och utställningschampion, och även korad. Två år senare så skaffade jag en riesentik som hette Tessie som jag tävlade i lydnad.

Året efter, 1984 - så skaffade vi vår första husvagn till Åkes förtret, och så åkte vi på vårt första Riesenläger i Nora, och vi var ca 30 pers den gången. Vi och fyra till har varit på lägret alla de 25 år som gått till 2008. Vi har haft mycket roligt under dessa år med våra hundar och med människor där många har varit på de flesta av lägren. Numera är det Åke som mest vill åka husvagn. Tänk vad man kan ändra sig.
</TD
Jag sitter sedan många år i kommittén för lägret, och vi tycker att det är lika roligt varje gång att träffa alla gamla och nya riesenägare från hela vårt avlånga land. Vi tränar och umgås en vecka i Kopparbo, där vi hyr en scoutanläggning och vi har ett jättestort område med marker och badstränder till vårt förfogande. Det är verkligen ett riktigt hundliv. Du kan läsa mer om lägret under fliken Riesenlägret eller på www.riesenlagret>>>.

När Tessi, Tacha och Baloo gick bort, så skaffade vi oss en riesenhane som hette Kidde och en dvärgschnauzer hane svart/silver som hette Kevin som vi korade med höga poäng. Med Kidde så tävlade Åke elit spår och sök, han blev även utställningschampion och utbildad mögel- och räddningshund och även han korad. Tyvärr så gick han bort när han var 5 år, och då skaffade vi oss en riesenhane som hette Flash, som också han tävlade i elit spår och även i sök. Kevin blev 13 år och Flash blev 10. Året innan de gick bort, i maj 2004 så träffade vi Barbro Kantberg i Vårgårda och hon hade med sig Kantberget's Ultra (Nimba), och som nu blir vår stamtik i kenneln.

Läs Historien om Nimba>>>

Våren 2005 skaffade vi oss också en liten Kerry blue terrier tik som heter Nixa, en stor hund i litet format. Hon är verkligen jättegullig och mycket behaglig.

Barbro och vi har tillsammans köpt Gently Born Voice of Soul av Anna, som vi beställde efter Gently Born Never give up, World champion 2008 och även champion i ett 20-tal länder, och Gently Born Only you, även hon champion i ett 10-tal länder. Hon är fodertik hos Ylva Edbäck och det känns verkligen betryggande. Jag, Barbro och Ylva var i Moskva och hämtade henne hos Anna. Det var en fantastisk resa med många sevärdheter och fina hundar med ett super temperament.

När Anna var i Sverige på World Dog Show så köpte vi tillsammans med Barbro även Gently Born Dance Dance Revolution, Rysk juniorchampion och andra bästa juniortik på WDS 2008. Hon bor hos oss, och det funkar verkligen jättebra med de andra hundarna.

Nu har vi fått kennelnamn och tänker ta vår första kull på Nimba nästa år, 2009. Det ska bli riktigt spännande.

/Anita